Information / News /

The green painting show

In deze expositie zijn twee series werken van mij te zien.

In de eerste serie, ligt een vraag ten grondslag. Wat is het verschil tussen een schilderij en een tekening? Ik gebruik hier potlood en kleurpotlood op ongeprepareerd ruitjesdoek. Het doet denken aan het ruitjespapier uit de schooltijd, aan Ministeck, borduursels, computerpixels, het Pointillisme en aan de schrijver Canetti en zijn massa’s….

De tweede serie is gebaseerd op een overzichtstentoonstelling die ik onlangs zag van een beroemde schilder. Eén schilderij viel me daarbij op: een abstract wit grijs gekleurd doek. Het was een uitzonderlijk stuk in zijn œuvre. Op het tekstbordje ernaast stond vermeld, dat de kunstenaar van plan was om een serie groene schilderijen te maken. Hij kwam er uiteindelijk niet uit en heeft het groene toen met grijs en witte verf overgeschilderd.
In deze expositie laat ik “zijn” groene schilderijen zien die ik voor hem heb gemaakt. Een ode aan het overgeschilderde groene doek.

more news: