Information / News /

Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2014

The Royal Award is annually presented to encourage talented young painters active in the Netherlands. The Award was instituted in 1871 by H.M. King William III. After King William III it was continued by Queen Emma, Queen Wilhelmina, Queen Juliana and Queen Beatrix. They turned this into a true royal tradition. King Willem-Alexander continued this tradition by presenting the Royal Award 2014 on the 10th October in the Royal Palace Amsterdam.

Artists nominated
Rob Bouwman, Niels Broszat, Geronimo Cadogan, Roos van Dijk, Koen Doodeman, Jeffrey Dunsbergen, Bob Eikelboom, Anne Forest, Quint Hartmann, Frederique Jonker, Lilian Kreutzberger, Henrik Kröner, Daniel Mullen, Janine van Oene, Selma van Panhuis, Oscar van der Put, Tanja Ritterbex, Jessica Skowroneck, Eva Spierenburg, Han Sterrenburg, Hugo Tieleman, Sabina Timmermans, Jop Vissers Vorstenbosch, Marieke van ‘t Zet.

Exhibition
11 October – 2 November 2014 in the Royal Palace, Amsterdam

Jury
Tjebbe Beekman, Hans den Hartog Jager, Iris Kensmil, Jan van der Ploeg, Hedwig Saam, Esther Tielemans en Benno Tempel

prijs vrije schilderkunst poster

more news: